Totalconsult.no

Dette gjør du når datamaskinen tar kvelden

Dette gjør du når datamaskinen tar kvelden

Har datamaskinen din brått sluttet å fungere? Dersom du er selvstendig næringsdrivende med kontorjobb, føles nok dette som en total krise. Det føles dessuten ekstra hardt dersom du vet at du ikke har råd til å kjøpe en ny umiddelbart. Heldigvis kan du få hjelp til å kjøpe en ny maskin likevel!

Slik får du ny maskin så fort som mulig

Det første du må gjøre er å puste med magen. Send mail til kundene og kollegaene dine og forklar situasjonen. Tekniske problemer har de aller fleste opplevd, og de forstår at dette er helt utenfor din kontroll. Dersom du har oppsparte midler, er det bare å ta turen til nærmeste elektronikkforhandler. Har du ikke en buffer, kan du søke om et lån uten sikkerhet og få pengene inn på konto så fort det tar seg gjøre. Et usikret lån er et forbrukslån hvor banken ikke stiller sikkerhet i for eksempel boligen din. Fordelen er at det går raskt og at du ikke trenger å dokumentere hva du skal bruke pengene på. Du kan også ta opp relativt små lån, som kan lønne seg om du bare vil ha en enkel laptop. Velg lånebeløpet og nedbetalingstiden som passer for deg, og se hvilken bank som har det beste tilbudet. Husk at det lønner seg å betale ned beløpet så fort som mulig. Det er fristende å velge en lav månedlig sum og betale dette lille beløpet i noen år, men rentene løper på. Da blir altså datamaskinen mye dyrere enn den trenger å være. Velg tilbyderen som har lavest effektiv rente og vær lur når du velger nedbetalingstid.

Fordel med å ha enkeltpersonsforetak

En kjempefordel når maskinen ryker, er at selvstendig næringsdrivende kan skrive av beløpet den ny maskinen koster på skatten. Det vil si beløpet datamaskinen kostet i butikk, rentene kan du dessverre ikke trekke fra. Som du ser er det ikke vanskelig å raskt få seg en ny datamaskin, selv om man ikke har råd for øyeblikket. Dersom du har backup av arbeidet ditt, vil du være tilbake i normal drift på null komma niks!

ultimate-pro