Totalconsult.no

Enkeltmannsforetak

Enkeltmannsforetak

Det er absolutt befriende å ha et enkeltmannsforetak. Du er din egen sjef, bestemmer din egen arbeidstid, og betaler heller ikke ut lønninger til noen andre enn deg selv. Samtidig kommer også et enkeltmannsforetak med en del ansvar og usikkerhet. Regnskapet må føres og leveres inn, ingen kan vikariere for deg om du er syk, og du er nødt til å gi av deg selv for å få det til å å rundt. Denne typen foretak passer ikke for alle, men med alle sine fordeler og risikoer kan det absolutt være spennende.

Businessman relaxing...siting and using digital tabletIkke la deg utnytte

En av de første forandringen du vil merke etter å ha startet et enkeltmannsforetak er alle telefonene. Du irriterer deg kanskje allerede over telefonselgere som ringer ofte og til upassende tider, men har man et nystartet foretak blir det bare verre. Mange selgere ser potensiale i personer som er ferske og uerfarne med det å drive på egenhånd. Ikke bli lurt av kataloghaiene – De tilbyr unødvendige tjenester! En smart regel er å alltid sjekke opp tjenester og muligheter på egenhånd, og gjerne sjekke opp faktaene hos en nøytral kilde også. Visse tjenester kan være nyttige, men vit hva du går med på.

Finn ut hva du trenger og ikke

En ting du blir nødt til å forholde deg til relativt tidlig er om du trenger en regnskapsfører eller ikke. Mange velger å føre sitt eget regnskap, og vet du hva du driver med kan du spare penger. Allikevel er det mange lover og regler å sette seg inn i, og gjør du noe feil kan det koste deg dyrt i senere tid. Mange regnskapsførere tilbyr en god pris til enkeltmannsforetak, og det kan absolutt være verdt prisen å slippe å tenke på regnskapet selv. Det finnes også flere gratis tilbud der ute for å sende fakturaer, så dette er en annen post du kan spare på.

 

ultimate-pro