Totalconsult.no

Få orden på oppstartsgjelden

Få orden på oppstartsgjelden

Alle som har bestemt seg for å satse på sin egen drøm, vet at selv om det absolutt var verdt det, har det kostet. Når man har enorm ståpåvilje og gründerånd, lar man seg ikke stoppe av ting som mange andre ville latt seg stoppe av. For eksempel økonomi. Jeg har ikke råd til å satse nå, jeg kan ikke gå ned i stillingsprosent nå, er eksempler på ting mange sier til seg selv. Man kan jo være enig i at det er fornuftig å kanskje vente litt, men for noen av oss er ønsket og troen så sterk at vi bare satte i gang!

Skaff oversikt!

Noen tar sjansen på å ta noen smålån, kjøpe det utstyret de trenger og ønsker seg, for å satse på drømmen. Det koster, men med en god idé og hardt arbeid får man pengene tilbake! Inntil videre kan en gjøre noen kloke valg, som å søke om refinansiering. Når søknaden din blir innvilget, får du samlet opp de ulike lånene dine, hvor rentene løper på. Da er det ikke lenger snakk om rentene, men bare renten. Da har du nemlig bare ett eneste lån og en rente å forholde deg til! Slik får du oversikt i økonomien din umiddelbart og du kan lage en slagplan på hvordan du skal få betalt ned denne gjelden fortest mulig. Ganske lurt, eller hva?

Nyt fruktene av hardt arbeid

Oppstarten vil man gjerne legge bak seg, og komme seg videre. Nå eier du et eget firma, hvor fokuset er å skaffe flere kunder og skape gode forbindelser fremover. Du har fått erfaring og kan enkelt unngå nybegynnerfeilene du gjorde i begynnelsen. En ting du ikke kommer til å angre på, er at du satset på drømmen din. Du turte å ta en sjanse, og dette nyter du fruktene av nå. Når oppstartsgjelden er nedbetalt har du ingenting fra fortiden som tynger deg!

ultimate-pro