Totalconsult.no

Finansiering for enkeltmannsforetak

Finansiering for enkeltmannsforetak

 

Om du sitter med en god businessidé kan det virke spennende å gjøre drømmen om til realitet. Det å starte opp et enkeltmannsforetak har selvfølgelig mange fordeler, hvor fleksibilitet og kontroll er høyt oppe på listen. Å være sin egen sjef og bestemme sin egen arbeidstid er et privilegium ikke mange kan skryte på seg. Men det innebærer selvfølgelig også et stort ansvar og selvdisiplin, i tillegg til en usikkerhet du kanskje ikke har opplevd i jobbsammenheng tidligere.

Norske enkeltmannsforetak

Hvert år etableres 60.000 nye bedrifter i Norge. Muligheten for å starte opp en ny bedrift i Norge er gode, men nye tall viser at motivasjonen er lav. En stor grunn til dette er usikkerheten rundt finansiering, hvor Norge også scorer lavt. Det er en stor risiko å starte opp et enkeltmannsforetak, og det er viktig å ha økonomisk støtte. Selskap som Innovasjon Norge kan være ledende spillebrikker for nye bedrifter, ettersom de gir tilskudd til de beste bedrift idéene. Selv om kun knappe to prosent av rundt 60 000 får tilskudd fra Innovasjon Norge, er det en gyllen mulighet som i det minste kan søkes på.

Forbrukslån til startkapital

For de som ikke blir tilegnet økonomisk støtte fra selskap som Innovasjon Norge, er forbrukslån ofte et godt alternativ for en oppstart. Som ny bedrift er det mye som skal være på plass før du eventuelt begynner å tjene noen penger. Det er derfor utrolig viktig å ha en startkapital klar, og om du ikke har klart å spare opp nok på egenhånd kan et forbrukslån være løsningen.

Finansagenter som Centum kan tilby gunstige forbrukslån, på både store og mindre beløp. Det kan virke risikabelt å ta opp et slikt type lån, men om du går for et pålitelig alternativ med god erfaring er det ikke grunn til å være urolig. Hos Centum kan du også enkelt regne ut, og dermed planlegge, din månedskostnad ved hjelp av en forbrukslånskalkulator. Bare husk på at dette er forbrukslån uten sikkerhet.

Uansett om du bruker dine egne sparepenger, tar opp et lån eller blir en av få utvalgte for økonomisk tilskudd, kan det å starte opp sin egen bedrift være et spennende eventyr verdt å sjanse på. Lykke til!

ultimate-pro