Totalconsult.no

Gode råd til oppussing

Gode råd til oppussing

Barnet lytter til foreldrene som krangler

Flere satser høyt når det kommer til oppussing eller vedlikehold av hus og hjem. Statistikken viser at jo mer midler de flere hjem har å rutte med jo mer pusser vi opp. Oppussing har også fått enkelte temaer opp i lyset som utfordringer i menneskelige relasjoner. Her er det flere par som tester hverandre og forholdet ifra alt fra små diskusjoner til mer alvorlige krangler om ikke brudd. Å gjøre positive endringer i våre omgivelser hjemme skal være hyggelig, og selv om man kan bli uenige om f.eks. farger eller andre detaljer gjennom oppussing så er det positivt at det kommer opp i lyset slik at man kan gjøre noe med det. Interiørbransjen blomstrer av mange muligheter både når det kommer til gjør-det-selv metoder og blogger hvor vi deler gode tips med hverandre. Med så mange muligheter er det kanskje ikke så rart at vi noen ganger glemmer at våre synspunkt nødvendigvis ikke er et endelig standpunkt?

Vi trenger bli bedre til å kommunisere!

Etter lang tid med minimalistisk stil er hjemmet på vei inn i et mer personlig valg av interiør. Fargene og materialene kommer i flere forskjellige varianter samtidig som at det kortreiste er godt likt blant mange. Våre valg preges også av fleksible løsninger hvor vi henter inspirasjon fra nettet og sosial media. Vi bryr oss mye mer om hva som danner våre atmosfærer og oppussingsprogram på tv florerer. Å montere og sette sammen møbler selv er også svært vesentlig for når vi skal pusse opp. Gjennom alle manualer og guider på nett som viser oss hvordan vi kan pusse opp på egen hånd sparer vi midler, men det viser også hvor god kommunikasjon vi egentlig har med hverandre! Statistikk fra Prognosenteret viser at begge kjønn tror de selv tar beslutninger inne i huset. Med andre ord vi trenger bli bedre til å kommunisere. ikke skap dårlig stemning hjemme ved å glemme hva som egentlig er viktig! Det er ikke selve oppussingen som er problemet, men hvor villige vi er til å snakke, og lytte! Selv om man har flere synspunkt er det viktig å huske på at våre synspunkt ikke nødvendigvis er selve standpunktet i saken.

Sammen blir oppussingsprosjektet vellykket!

Kjønnsbildet om hvem som bestemmer og steller hjemme har satt lys på hvor god vi egentlig er til å kommunisere per dags dato. Hvor sunt er egentlig de flere parforhold? Eksisterer forholdet på sunne grunnlag av respekt og tillit eller er vi falsk trygghet for hverandre? Selv om vi er flinke til å pusse opp er ikke det det samme som at det går knirkefritt for seg. Kanskje er hverdagen så travel ellers at når vi først setter av tid til å jobbe som et team så ser vi hvor vi er med vedkommende. På tross av at vi kan spare ved å montere og male selv så kan det være lurt å vurdere en refinansiering av gjeld hos Sambla. Enkelte ting som montering av rør-elektrikerarbeid er lovpålagt. Glem krangelen med partneren og la ekspertene ta seg av de stressfulle sidene ved prosjektet. Det trenger verken være vanskelig eller et samlivsbrudd å pusse opp. Vær en medspiller og et godt teammedlem med din partner og nyt et flott oppussingsprosjekt sammen.

ultimate-pro