Totalconsult.no

Hva skjer i Silicon Valley?

Hva skjer i Silicon Valley?

Siden “dot.com”-hysteriet tok av på slutten av 90-tallet har teknologiske nyoppfinnelser tatt over mesteparten av det internasjonale markedet, som oftest med oppstart i USA. Ser vi enda nærmere på disse selskapene og deres opprinnelsessted, kan vi se at majoriteten holder til på vestkantbyen San Francisco i det som kalles for Silicon Valley.

En ny generasjon med business

Når det ikke lenger kun dreier seg om tobakk, alkohol og olje, blir den tradisjonelle lederrollen veldig fort forandret. Vi har gått fra den klassiske, sigar-røykende, beina-på-bordet, dresskledde mannlige sjefen, til at folk som Mark Zuckerberg og Peter Thiel har blitt noen av verdens mektigste og rikeste mennesker.

Det som kjennetegner både Zuckerberg og Thiel er at de er klassiske “nerder”. Thiel forklarer i sin bok “Zero to One” at han som sjef under PayPals oppstart, faktisk spesifikt så etter jobbsøkere som møtte opp med t-skjorter og lite høytidelig væremåte.

Hvordan ble det slik?

Avgjørende for business er troverdigheten mellom de forskjellige businesspartnerne. Man vil ikke ha en dresskledd sjef som snakker litt høyere enn resten i rommet ibare/i fordi han er en itypisk sjef/i. Nei, man vil ha en person som faktisk vet hva han eller hun prater om når det er snakk om databaser, front-end, back-end, Java og lignende. Silicon Valley-utviklingen fra Amerika har revolusjonert business på verdensbasis, og gjør skillet mellom sjef og arbeider stadig mindre, da hvem som helst kan lage nye Instagram eller nye Facebook,bare man ivet hva man driver med/i og ikke later som man vet det.

En slik utvikling skaper uendelige muligheter for personer med kunnskap om programmering. Har man en god idé kan man tjene flere tusen kroner i måneden for arbeid man gjorde for lenge siden, hvis man for eksempel lager en mobilapp som tar av i popularitet.

Hvordan gjøres det?

En tenkt situasjon er at du har en idé til en løsning rundt et genuint problem i dagens samfunn. For eksempel, etter at fraværsregelen ble innført på videregående skoler har leger fått tåle enorm pågang som de egentlig ikke har kapasitet til.

Men hva med hvis man ikke trengte å dra til legen, men kunne ta legetimen idirekte/i over mobilen? Hvis du har hatt akkurat denne ideen må jeg nok dessverre skuffe deg, da kry.no har laget en tjeneste som gir deg veiledning for blant annet en forkjølelse direkte gjennom mobilen allerede i dag.

Er du inne på en god tanke, søker den opp og finner ut at noen allerede har hatt den, er du på riktig vei. Når man tenker over det er det virkelig det business går ut på: problemløsning. Se for deg et problem, kom opp med en god løsning på det problemet og finn ut hvilken type person som kunne tenkt seg produktet ditt.

Det eneste du i prinsippet vil behøve er kunnskap om programmering, eller du kan få en ekspert til å gjøre det for deg.

Så hva venter du på? Bli en del av Silicon Valley, du også!

ultimate-pro