Totalconsult.no

La drømmer bli virkelighet

La drømmer bli virkelighet

Har du noen gang ønsket å starte med noe helt nytt? Er du lei av det du jobber med, men ikke helt klarer å gjøre noe med det? Hva med å bare ta en avgjørelse, ta steget ut av komfortsonen, og se på muligheter isteden for begrensninger?

Når man skal starte for seg selv er det mye å ta hensyn til for å oppnå suksess.

Hvor vil du?

Start å jobbe med deg selv – hva er det du egentlig ønsker? Sett gjerne opp en liste med dine behov, det kan være hvor mye du ønsker å jobbe, hvor mye inntekt du trenger, osv. Ønsker du å jobbe alene, eller som en del av en organisasjon? Når ønsker og behov er kartlagt, er det på tide å ta neste steg.

Mye kan hende underveis, men hva er i grunnen det verste som kan skje?

Hvis drømmen er å starte helt for deg selv, må du kartlegge den nisjen du vil jobbe i. Hvem er konkurrenter? Samarbeidspartnere? Hva er behovet i markedet? Ikke minst, hvem er kundene. Ved å identifisere kunder, og vite hvor man kan finne dem, er det mye lettere å strukturere produkt og levering på beste måte.

Kartlegg markedet

En god planlegging og kartlegging av markedet er viktig for å kunne lykkes. Bruk de muligheter som allerede finnes. Husk at det er et utall av publikasjoner tilgjengelig på nett, og alle er ikke like seriøse. Sjekk alltid bakgrunnen til det de som har publisert artikler/undersøkelser. Er de troverdige, eller har de en skjult agenda?

Når du føler at du har en god oversikt på markedet, er det på tide å ta neste steg. Hvordan skal du markedsføre ditt eget produkt? Her er jo selvfølgelig eget budsjett utslagsgivende for hva man velger. Mange nystartede bedrifter har begrensede muligheter, og starter opp f.eks med en hjemmeside, og bruker sosiale medier, som Facebook, for å promotere denne.

Involver familie og venner, men vær også på utkikk etter gode samarbeidspartnere. Bruk tid og energi på folk som kan bidra med noe å hjelpe deg videre. Du vil oppleve nedturer underveis, men ikke la det stoppe deg. Ta tenkepauser og analyser situasjonen, og husk at god planlegging er nøkkelen til videre suksess.

Gjør deg kjent med regler og rutiner

Så er det også andre aspekter ved å starte business. Man må vite hvilke regler som gjelder, for skatt, regnskap, m.m. Skatteetaten arrangerer kostnadsfrie kurs som gir en enkel innføring i det mest aktuelle innen regelverket. Så må man også vurdere behovet for regnskapsfører, eller om dette er noe en kan håndtere selv. Det er flere tilbydere av regnskapsprogram på nett.

Hjelp til fakturering: Frilans Finans kan gjøre jobben for deg

Når du er klar til oppstart, husk at ting alltid endrer seg underveis. Se på bedriften din som en bil; den tar seg frem, men hvis man dropper oljeskift, dekkskift og generelt vedlikehold, vil den ikke kunne yte maksimalt. Vær oppdatert, ikke la problemer ta overhånd, og husk, det hender man må endre sin opprinnelige plan.

ultimate-pro