Totalconsult.no

Skap et arbeidsmiljø med god organisering

Skap et arbeidsmiljø med god organisering

Det finnes nok ikke så mye verre enn å ankomme en rotete kontorpult, eller en rotete , uorganisert arbeidsplass generelt. For å kunne konsentrere seg, og få mest mulig gjort i løpet av en arbeidsdag er det alfa og omega å ha et velorganisert arbeidsmiljø hvor en kan fokusere uten eksterne forstyrrelser som for eksempel rotete skuffer med utallige bunker med papirer, eller et uoversiktlig skrivebord på dataen.

 

Det er ingen nyhet at et menneskes konsentrasjonsevne svekkes hvis omgivelsene er rotete og uorganiserte. Dessuten vil for eksempel en velorganisert kontorpult være en god måte å spare tid på hvis en skulle befinne seg i en tidspresset situasjon. Det finnes vel ikke noe mer irriterende enn å febrilsk lete gjennom dokumentmapper når man har dårlig tid?

 

Med god organisering kan du spare masse tid!
Ikke nok med at en velorganisert og ryddig arbeidsplass skaper ro i sinnet for en muligens overarbeidet, stresset sjel, er det altså også høyst tidsbesparende. En trenger selvfølgelig ikke å organisere kontorpulten sin på en fullstendig manisk måte – alt med måte, som man sier på godt norsk. Likevel kan man begynne smått med å for eksempel tømme alle skuffene i skrivebordet, og lage seg en god oversikt over innholdet. Å sortere dokumenter i alfabetisk rekkefølge kan være en god idé. Dokumenter kan settes inn i mapper eller ringpermer, og plasseres enten på selve skrivebordet eller i skuffer.

Business Team Busy Working Talking Concept

 

Eventuelt kan man også kaste ting som ikke lenger er relevante, slik at de ikke tar opp plass for viktigere ting. Selve skrivepultbordet kan også saktens rydde opp, så du kan kvitte deg med unyttig skrap.

 

Jobber en for eksempel på et lager eller verksted hvor det benyttes mange forskjellige verktøy, kan en verktøytavle være et godt alternativ til den gode, gamle verktøykassen. De klassiske verktøykassene kan fort ende med å bli et eneste stort kaos, hvor man til slutt ikke har oversikt over innholdet.  Med en tavle på veggen kan en henge ulike typer verktøy, og sortere dem etter type og størrelse. På denne måten vil sortimentet virke betydelig mer oversiktlig og velorganisert.

 

En ryddig arbeidsplass skaper ro i sinnet
Enten din personlige lille kontorpult har en tendens til å flyte over av tomme kaffekopper og gamle papirer, eller det er selve kontorlandskapet som trenger til en real opprydning, er det nok ingen som vil angre på det i ettertid. En arbeidsplass preget av velorganisering og ryddighet vil på lang sikt skape et forbedret arbeidsmiljø. Det vil også muligvis skape et bedre forhold mellom de ansatte, hvor man heller kan bruke tid på å snakke sammen i fred og ro, i stedet for å febrilsk lete etter viktige dokumenter eller ting når tiden er knapp.

 

På sett og vis vil et ryddig kontor skape mer pusterom for de ansatte, og de fleste vil nok få en behageligere opplevelse på jobben. Glade og ustressede kolleger skal man ikke kimse av, og det er så lite som skal til for at alle på jobben får en forbedret tilværelse på kontoret.

ultimate-pro