Totalconsult.no

Sko på jobben og til trening

Sko på jobben og til trening

 

De fleste bruker sko hver dag, men noen tenker mer over skovalgene sine enn andre. Noen vil gjerne følge moten, enten moteskoene er behagelige eller ikke, mens andre foretrekker sko som er behagelige for foten. Valg av sko kan ha stor betydning både for føttenes helse og generelt velvære.

Riktige sko på jobben

Hvilke sko du bør bruke på jobben, avhenger av hvilken jobb du har. Hvis du sitter mye, har ikke skovalget like mye å si som hvis du har en jobb der du går mye. Likevel oppdager du raskt hvilke sko som gir deg smerter i føttene etter endt arbeidsdag, og disse skoene bør du nok bytte ut. Da bør du heller finne deg gode sko på nettet eller i en skobutikk. Gode sko er også viktig for ytelsen din, for hvis du har det vondt mens du jobber, jobber du neppe spesielt effektivt.

Gå eller sykle til jobb

Australian mid adult couple riding bikes back home after work in Sydney.

Hvis du har muligheten, bør du sykle eller gå til jobben. Det kan virke upraktisk dersom du må kle deg fint på kontoret, men det er slett ikke umulig. Du kan ta med jobbklærne i en sekk, sykle i joggebukse og joggesko og så bytte om når du kommer på jobb. På den måten får du også mosjon og frisk luft, som klarner hodet og øker konsentrasjonen. Uansett hvilke klær som passer til jobben din, er det altså ingen grunn til at du ikke kan sykle til jobben.

Trening for bedre jobbytelse

Trening er viktig for alle, spesielt dersom man har en stillesittende jobb. Mange foretak har gratis treningsprogram for de ansatte, eller de organiserer trening på selve arbeidsplassen. Skal du trene på jobb, gjelder det at du har med deg behagelige sko, og kanskje også en behagelig bukse slik at du kan gjøre et raskt ombytte. Hvis kontoret ditt ikke har organisert trening, kan du også gjøre noen småting selv for å trene på jobben. Det er også viktig å ta pauser, slik at du ikke blir sittende stille for lenge om gangen. Husk også at litt aktivitet er bedre enn ingen aktivitet.

ultimate-pro